Възмущавам се...

Off-Topic
Говори за всичко! Вицове, политика, коли, наука, нещо по-така или нещо не съвсем така. Говори си сам! Скачай на клавиатурата! Тук!

Re: Възмущавам се...

Мнениеот Master of Puppets » 22 Яну 2010 15:04

Какво ново се е случило, което може да те възмути Алекс? Аз съм си възмутен 'щото от години...
А Влади за това интервю, всеки знае за корупцията във висшите ни училища. Толкова е гнусно всичко, че дори и не си заслужава да му се обръща внимание. Силата е в студентите, те да му се противопоставят на този, както и на всички като него...ама не го правят! Отвратително е!
А бликат снежинки сребристи,
прелитат, блестят кат кристал,
проронват се бели и чисти
и в локвите стават на кал.
Изображение
Аватар
Master of Puppets
Return of the Champions

Мнениеот Делфин » 22 Яну 2010 15:24

Master of Puppets написа:Какво ново се е случило, което може да те възмути Алекс? Аз съм си възмутен 'щото от години...
А Влади за това интервю, всеки знае за корупцията във висшите ни училища. Толкова е гнусно всичко, че дори и не си заслужава да му се обръща внимание. Силата е в студентите, те да му се противопоставят на този, както и на всички като него...ама не го правят! Отвратително е!

Все повече не съжалявам, че не записах да уча в България.

В.
Делфин
Made In Heaven

Мнениеот Whitening Black » 22 Яну 2010 15:38

Все повече съжалявам, че ще запиша да уча в България.

Заеби, човек. Гнусно ми е да говоря даже. После младото поколение това, младото поколение онова...
ready to rock if you wanna roll

"говоря за турове и за ангели,
за тайната на силната пигментация,
за предсказанието в сонета,
за спасението и за изкуството.
и това е единственото безсмъртие..."
Аватар
Whitening Black
Made In Heaven

Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile

Мнениеот Делфин » 22 Яну 2010 15:50

Whitening Black написа:Все повече съжалявам, че ще запиша да уча в България.

Заеби, човек. Гнусно ми е да говоря даже. После младото поколение това, младото поколение онова...

Вашето поколение (онези, които се родиха около или след промените) плаща чужди дългове. Не че и с моето поколение не е така... Бях на 9 години, когато дойде 10-ти Ноември и нямам почти никакви спомени от онова време, но ефектите на 50-годишния ляв завой продължават и досега. Дано Лора да има повече късмет когато порасне.

В.
Делфин
Made In Heaven

Мнениеот Master of Puppets » 22 Яну 2010 17:00

Ще има, нещата ще се оправят. България винаги се издига отново от пепелта...:) (малко оптимизъм)
Аз пък не съжалявам, че ще уча в България - само тук си се чувствам у дома.
Изображение
Аватар
Master of Puppets
Return of the Champions

Мнениеот Pavli » 06 Фев 2010 00:17

ART-93 - ако ви трябва порция отвратително, нагло и безхаберно
отношение към клиента
, при което се предполага, че е редно да се
чувстваш виновен не само защото прекъсваш рахата на някого,
като му създаваш работа, а и искаш да му дадеш немалка сума пари
за сериозна поръчка, това е фирмата.

Историята накратко - всяка година правим среща на дистрибуторите
ни от цялата страна и по традиция на тези срещи всеки дистрибутор
получава подарък. Тази година решихме да им подаряваме бизнес чанти.
Отиваме във въпросната фирма, след като сме проверили и разни други,
харесваме си два модела чанти, спираме се на единия и решаваме да
поръчаме. И оттук започва интересното...

При поръчка на 90 бройки, първоначално отказват да ни направят отстъпка.
Точно така - никаква отстъпка за 90 (ДЕВЕТДЕСЕТ!) бройки.
След няколко настоявания от наша страна да ни свържат с шефа си,
с когото интересно защо така и не ни допускат да говорим пряко, ни
казват, че може да ни дадат отстъпка под формата на стоки.
Окей, но ако вземем 90, както първоначално сме обявили, стоките
над тая бройка, която бихме взели, са ни излишни и реално това
ще е загуба за нас, затова ги караме да направят цена за 70, за да
може с отстъпката под формата на стоки, да си докараме бройката.
Реакция - "Ама вие всеки път си намалявате бройката! Аз сега не мога
да ви дам същата отстъпка, трябва да я намаля!" - Тонът е остър и враждебен.
Ами, да, мила ми соц-лелко! Ще си променям бройката както си искам.
Аз съм клиент, който на всичкото отгоре прави не просто поръчка,
а голяма поръчка. В правото съм си да променям каквото и когато си реша!

Следващ момент - да помислим как да брандираме чантите (в превод - как и къде да
се сложи лого на фирмата ни на тях). Отговор -"Тия чанти?! Абсурд! Невъзможно!"
Това беше техният отговор на всеки наш въпрос или молба за съвет.
Какъв некадърен и калпав търговец трябва да си, за да си позволиш дори
да си помислиш да кажеш на клиента си, че еди кое си е "Абсурд и Невъзможно!"?
Да не търсиш варианти за решение, да нямаш гъвкаво мислене? Чий го търсиш там изобщо?

За съжаление този път ни се налага да работим с тях, щото нямаме време,
нямаме избор и т.н. Излишно е да споменавам, че това е и последният път,
когато работим с тях. Защото ART-93 са идеален пример за изключително
непрофесионално търговско поведение и за това как най-бързо и сигурно
да отвратим и отблъснем клиентите си.

За тяхно съжаление, лошите новини и лошите отзиви се харчат много
лесно, с много голяма скорост, сред много повече хора...
И дори само един недоволен клиент може да им излезе през носа.

И Ще им излезе.

Защото такова отношение Не може и Не трябва да остава безнаказано.
Изображение
It's only fools - they make these rules.
Аватар
Pavli
Made In Heaven

Мнениеот dimitard1 » 06 Фев 2010 15:28

Малко от вас сигурно знаят, че имам завършена втора специалност в УНСС - Маркетинг. Едни от малкото, но наистина полезни неща, които научих, бяха следните:

1. Клиентът ни прави услуга, като ни досажда и ни отнема от времето.
2. Нашата заплата идва с парите, дадени от клиентите.
3. Ако ги няма клиентите, фирмата ще фалира и съответни ние ще станем безработни.

Това са неща, които са напълно логични и сигурно ще кажете "Знаем ги." Да, но замислете се колко хора в България, които работят с клиенти, ги осъзнават. Защото ако ги осъзнаваш, няма да се държиш с клиентите като идиоти, коит ти досаждат.

Най-са ми смешни сервитьорите. С едно безупречно обслужване могат да си изкарат добри бакшиши, които формират немалка част от месечната им заплата. Обаче незнайно защо много от тях избират да се държат отвратително с клиентите.

Няма да забравя едно кино от Януари 2005 в кино Арена Запад. Тогава отидох да гледам "Александър" с кумовете. Аз успях да отида по-рано и се наредих на огромните опашки
(филмът беше излязъл току-що), за да купя билети. Когато ми дойде реда, без да се мисля купих 3 билета на най-добрите възможни места, които за съжаление бяха на 4-ти ред. Когато им звъннах на кумовете и им съобщих новината, те ми предложиха да ги сменя за по-хубави от някоя прожекция на другият ден. Аз казах "Готово, няма проблеми."

Каква ми беше изненадата, когато отидах на касата и там проведохме следният разговор:
- Може ли да сменя тези 3 билети за три от същата прожекция утре?
- Не може!
- Защо?
- Ами защото вече са изпринтени (!!!). Каква да ги правя тези три билета за днес?
- Ами ще ги продадете на други трима души.
- Откъде сте сигурен, че ще ги продам? Може да не ги продам? (в това време пред касите имаше около сто души)
- Вие добре ли сте? Вижте колко хора има тук. Аз даже мога да ги продам сега тези билети.
- Ами продайте си ги вие тогава!
- Моля?!?

Аз веднага се обърнах и за около 30 секунди продадох два от билетите. За съжаление не съобразих, че останалия един билет е много по-трудно да се продаде, отколкото трите накуп. След около 1 час ходене по мъките, за щастие се намери един нормален мениджър, който ми взе билета, отиде зад касите и за 15 минути продаде билета и ми върна парите. Парите, които така или иначе пак дадох на киното, защото си купих отново 3 билета, но за другият ден.

По време на този 1 час ходене по мъките бях останал насаме с една от служителките, която къде тактично, къде директно ми даде да разбера, че това, което го искам, е все едно да искам Ботев Пловдив да спечелиш Шампионската лига и по-добре да ги оставя на мира и да си отивам вкъщи. Накрая аз не издържах и я попитах:

- Извинете, вие осъзнавате ли, че заплатата, която получавате, собственикът на киното я изпраща с парите, които давам аз и другите клиенти?
При което тя успя само да измрънка:
- Едва ли това е вярно?!
- Така ли? А вие какво си мислите? Че той взима от собствените си спестявания, за да ви плаща заплатата?
При което тя сконфузно млъкна.

За това, което направиха, заслужават да не ходя повече там. Но тъй-като все пак разрешиха ситуацията, както аз искам (макар че това стана за час, а трябваше да стане за 2 минути), ходя от време на време там. Но не могат да се похвалят със същият късмет фирми като Мобилтел, Булбанк, Еуратек, Булсатком и други, чието лошо обслужване доведе до там, че аз съм се зарекъл повече да не им дам и 1 лев. Готов съм да отида при други фирми, дори и техните цени да са по-високи.

За съжаление доста хора не отдават голямо значение на лошото обслужване и продължават да ползват услугите на фирми, които са се отнасяли с тях лошо. Поради което лошото обслужване продължава да е на мода, защото не носи преки вреди на фирмите.

Затова имам един апел - правете като Павли. Не ползвайте фирми, които се отнасят грубо с вас. В днешната пазарна икономика почти всяка фирма има конкуренция и почти винаги можете да отидете при друга фирма. Ако всички българи спазват този принцип, фирмите с лошо обслужване ще изчезнат от пазара или поне ще са много малко.
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Български форум за кино: http://www.kinobg.org/
Изображение
Аватар
dimitard1
Return of the Champions

Мнениеот Whitening Black » 06 Фев 2010 16:09

И точно затова няма да стъпя повече в Хеликон. (: Абсолютно съм съгласна с вас двамата.
ready to rock if you wanna roll

"говоря за турове и за ангели,
за тайната на силната пигментация,
за предсказанието в сонета,
за спасението и за изкуството.
и това е единственото безсмъртие..."
Аватар
Whitening Black
Made In Heaven

Местоположение: I was born and raised on Venus but I may be here awhile

Мнениеот mobidik » 06 Фев 2010 16:30

Не знам дали клиента ни прави услуга, като ни досажда и ни отнема от времето, по-скоро клиента ни прави услуга, като ползва нашите стоки или услуги, или ги рекламира. Ако досаждането и отнемането на време не е съпроводено с горните, то си си е досаждане и отнемане на време.
Иначе, адаш, абсолютно и безпрекословно, с две ръце, те подкрепям за идеята, която прокарваш. Клиента е най-важен за една фирма и той трябва да бъде третиран подобаващо. Колкото по назапад вървиш, толкова повече може да се усети, как това влиза в действие. Знаеш ли че в САЩ може да си купиш плазмен телевизор и след 1 месец ползване да отидеш и да кажеш, ами не е точно това което очаквах, не ме удовлетворява съвсем вашата стока и те ще ти сменят телевизора или ще ти върнат ВСИЧКИТЕ пари. Там американците не злоупотребяват с това, но виж българите отишли на бригади - взимат нещо, ползват го и го връщат, все едно под наем, ама без пари. Аз лично също съм го правил това. Тук дори и чуждите, западни марки, които са навлезли в България нямат нужното ниво на обслужване - а те поне ми бяха надеждата - твърде малко са на фона на всички останали.
А въобще не обсъждам някой учреждения, в които соц лелки са на гишета и ..... а тях няма да ги коментирам.
Толкова съм се "наслаждавал" на made in BG обслужване, че тези 60 000 символа, които позволява един пост съвсем няма да са достатъчни.
Проблема идва от мениджърско ниво, там трябва да се управлява как персонала третира клиента.

Получава се така обаче, че не винаги в възможно или подходящо да ползваш услугите на конкурент. Съмнявам се, че 2005 година си имал голяма алтернатива къде можеш да гледаш кино с качествено озвучаване, добри салони и качествено на излъчването, освен Арена. Или ако живееш в жк "Света Троица" едва ли ще ти е по-удобно да отидеш вместо на Арена запад в Сити център. Трудно се получава просто.
Ама неможе също и от единично, не добро обслужване, дължащо се на точно определен служител, да зачеркваш цялата фирма. Лошото е че след оплакване от теб, рядко има последствия за тези служители, чрез глоби или предупреждения.
Мисля, че бавно вървим към оправяне в това отношение, но твърде бавно и българина свиква и свива рамене - аз се възмущавам искрено, понеже често ходя в чужбина и мога да направя сравнение - ама то това е във всичко, манталитет му викат.
ПФУ да му се невиди - кога ще видим една България в която да ти е истинско удоволствие да живееш.

Имаше едно изказване - и да се гордея и да не се гордея аз все съм си българин, така че по-добре да се гордея!
Open your eyes, Look up to the skies and see,
I'm just a poor boy, I need no sympathy,
Because I'm easy come, easy go, Little high, little low,
Any way the wind blows doesn't really matter to me, to me.
Аватар
mobidik
A Night At The Opera

Мнениеот dimitard1 » 06 Фев 2010 17:36

Адаш, това за досаждането беше метафорично, не го разбирай буквално. Защото има хора, на които можеш да им звъннеш, да им зададеш съвсем обикновенни въпроси и те да се държат с теб така, все едно им досаждаш, само защото си го прекъснал, докато си е гледал мача по Про.БГ.

Иначе като спомена Америка, не мога да не отбележа колко напред са от нас в това отношение. Още помня един случай 2002 г. когато бях там и една приятелка си поръча лаптоп от сайта на Дел. Когато го получи по пощата, се оказа, че видеокартата й е с някъкви си 16 МБ по-слаба, отколкото е пишело на първоначалната оферта.

Въпреки че видеокартата й беше достатъчно мощна и без тези 16 МБ, тя реши да им напише един гневен е-майл. Резултатът беше потресаваш за мен, при положение, че за първи път бях в Америка и за първи път се сблъсквах с такъв вид обслужване.

От Дел виднага й написаха е-майл, с който се извиниха за грешката и за причиненото й раздразнение. Обещаха й веднага да й изпратят нов лаптоп с правилната видеокарта. За компенсация на причиненото я раздразнение, й към новия лаптоп й пратиха ваучер за намаление от 50 долара при следваща покупка, който тя беше достатъчно мила да даде на мен.

Иначе съм съгласен, че не винаги можеш да ползваш фирма-конкурент, ако не си доволен от някоя. БТК например колкото и да са груби, не можеш да ги смениш. Въпросът е да го правиш винаги, когато имаш възможност.

Специално относно кината, сега след като отвориха кината в Сити Центъра и Мола на Стамболийски, Арените си имат конкуренция и винаги ако искаш, можеш да отидеш да гледаш даден филм в друго кино. А относно онзи случай от 2005 г., тогава не беше грубо отношение на един служител, бяха няколко и всичките са държаха по възможно най-тъпия начин. Само онзи мениджър, който ми продаде накрая билета, беше светъл лъч в техният персонал.
We still can find a way
Even cold November rain

Изображение
Аватар
dimitard1
Return of the Champions

Мнениеот Pavli » 06 Фев 2010 18:52

Да, за съжаление примерите за лошо обслужване са твърде много.
А е толкова близко до ума, че ако се държиш добре с клиентите
си, те не само ще се върнат отново да потърсят услугите и/или стоките
ти, ами ще доведат и приятели, с което ще увеличат и печалбата ти,
ще ти направят и добра реклама, като споделят добрите впечатления...
Толкова малко се иска. Къде тогава е логиката да вървят срещу себе си?

Разбира се, не отричам, че ги има и клиентите, които злоупотребяват
с максимата "Клиентът винаги има право" и се държат като задници
със служители, които изобщо не заслужават такова отношение.
Това също не го одобрявам.

Но когато едната от страните се държи любезно и възпитано,
другата да й отвръща като, че аха и ще й налети на бой, това
вече е ненормално. Колкото и често да се случва, не е нормално.

И трябва да има нетърпимост към това.
Изображение
It's only fools - they make these rules.
Аватар
Pavli
Made In Heaven

Мнениеот NoLabel » 06 Фев 2010 18:57

Само да попитам, защо някой би искал да СМЕНИ БТК, при положение, че въобще няма нужда от БТК? Не, че БТК съществува де, ама единственото уникално нещо, което предлага е стационарния телефон, който съвсем скоро ще престане да съществува, според мен, поне за обикновения потребител.
Иначе отношението е много важно, да. Напоследък имах доста проблеми с интернет. По принцип съм доволен от доставчика си и много рядко се случва да се прецака нещо, но напоследък се прецакаха много неща, обаче колкото и пъти да се обаждах, винаги говореха с мен по много професионален и учтив начин, въпреки че главата сигурно им е пламнала, защото проблема не беше при мен само, а в целия квартал и сигурно телефоните са им се стопили от звънене. Не ми се разправя в миналото какви доставчици съм имал и какви скандали съм вдигал и съм ходел да се разправям директно в офиса им!
Същото и с фирмата на която хоствам форума! Имат страхотно отношение и макар да се случват гафове понякога, до сега всичко са си оправяли своевременно и са ми отговаряли на всички имейли, а имате предвид, че когато нещо стане с форума по тяхна вина, определено получават доста имейли и в 95% от случаите получавам отговор в рамките на 10 минути. Дори през нощта. Да не говорим, че е имало и случаи в които са се занимавали с неща, дето не им влизат в задълженията, но все пак са ми правили услуга!

Така че, предпочитам даже да се занимавам с фирма, която има малко повече проблеми, но професионално отношение, от колко с почти безгрешна фирма, където ако някой ден все пак се обадя заради тяхна грешка, те да се държат като пълни нещастници!
Изображение
made in heaven (19.08.2010г.)
Аватар
NoLabel
Администратор

Мнениеот Делфин » 06 Фев 2010 19:01

Изображение

В.
Делфин
Made In Heaven

Мнениеот mobidik » 06 Фев 2010 19:52

BTK дори нямат нищо уникално, дори стационарен телефон, просто защото може да имаш стационарен телефон, през глобул да речем, а да не споменаваме и множеството VOIP телефонии, които минават през инернет, ама какво от това! Пак си е стационарен телефон.
Аве Ники, я сподели към кой ти е интернет провайдера, щото аз преди бях към спииди нет, и мога да ти кажа че са пълни нещастници, и минах на Мегалан, че се преродих. Ето като говорихме за професионално обслужване - аз мога да похваля тях - изключително добра връзка, никакви проблеми за разпадане, при проблем(което ми се случи само веднъж - (и беше по моя вина майка беше сложила другия край на един свободен кабел в суича, а той именно от там идва, та става някакво късо инфото се върти в кръг и спича суича) дойдоха до 2 часа техници при положение че беше неделя 20 часа.
Аватар
mobidik
A Night At The Opera

Мнениеот NoLabel » 06 Фев 2010 20:02

Ми не знам в кой квартал си и кога си бил към спиди нет, но аз съм от повече от година към тях и почти не съм имал проблеми, освен напоследък. Друг е въпроса, че преди бях на кварталния доставчик, който беше перфектен и Спиди просто го купиха и използват вече изградената му мрежа. Но така или иначе, ако говорим за отношение към клиента, нямам абсолютно никакви забележки към Спиди Нет, а преди трябваше да звъня на някакъв телефон, който беше личния gsm на кварталния техник, който беше някакъв киселяк и никога не се радваше да ме чуе! И за тва и не ми вдигаше. Поне не ми се е налагало да му звъня често, иначе щях да се депресирам.
Изображение
Аватар
NoLabel
Администратор

Мнениеот dimitard1 » 06 Фев 2010 21:37

Всъщност така е, човек може да мине и без БТК. Добре де, примерът ми не беше добър. Затова ще използвам друг - "Софийска вода", човек не може да смени "Софийска вода".

Сетих се за един интересен факт.

Няма да забравя как по едно време бяха сложили рекламни билбордове на НАП на магистралата между София и Пловдив. Някой може ли да ми обясни защо НАП дава пари за тези рекламни билбордове. Да не би има 5 данъчни служби и да можеш да отидеш при други? Има само НАП и от тях можеш да се отървеш, само ако емигрираш.
We still can find a way
Even cold November rain

Изображение
Аватар
dimitard1
Return of the Champions

Мнениеот mobidik » 06 Фев 2010 21:41

Ами ако живееш в Плевен, дали не можеш да минеш и без услугите на "Софийска вода". Чакаме следващия по удачен пример [smilie=a116.gif]
Аватар
mobidik
A Night At The Opera

Мнениеот Делфин » 06 Фев 2010 21:46

mobidik написа:Ами ако живееш в Плевен, дали не можеш да минеш и без услугите на "Софийска вода". Чакаме следващия по удачен пример [smilie=a116.gif]

Това ли ти е избора? Ако не си доволен от един монополист да се преместиш?

Монополът е най-голямото зло на пазарната икономика. Имаме си повече от един икономист във форума - сигурен съм, че те ще потвърдят думите ми и ще обяснят по-добре от мен.

В.
Делфин
Made In Heaven

Мнениеот mobidik » 06 Фев 2010 21:56

Ба намерил на кой да го обяснява , ха ха. Как да е!
Имах в предвид, че софийска вода не е монопол в плевен или враца, или къде да е другаде извън София. А може би, ако беше пример с някой национален монополист.
Аватар
mobidik
A Night At The Opera

Мнениеот dimitard1 » 06 Фев 2010 22:33

Всъщност вметката ти е неуместна, адаш, защото фирма "Софийска вода" не оперира в Плевен или Враца. Ако доставяха вода и в Плевен и се бореха за клиенти с "Плевенска вода", тогава съм съгласен, но в момента "Софийска вода" оперира основно в София и София-област и в този район е абсолютен монополист.

Но все пак за да покрия големите ти изисквания за примери, давам друг - Мобилтел в периода 1998-2000 г., когато нямаше Глобул и Вивател и те можеха да си правят каквото искат. И го правеха, поради което оттогава съм се зарекъл да не купувам нищо от тях.

Което ме навежда на мисълта, че Владо е много прав за монопола и горния пример го обяснява много добре.
We still can find a way
Even cold November rain

Изображение
Аватар
dimitard1
Return of the Champions

Мнениеот mobidik » 07 Фев 2010 09:58

А уместна си е, уместна.
"Софийска вода", човек не може да смени "Софийска вода"
. и ако беше добвавил ако живее в София и София област, щях да се съглася. Смисъл са монопол, ама за точно определено място. Виж МобилТел е добър пример. Ама за такива големи монополисти се грижи държавата, или поне трябва да се грижи.
Аватар
mobidik
A Night At The Opera

Мнениеот dimitard1 » 07 Фев 2010 12:26

И какво, ако си софиянец и не си доволен от обслужването на "Софийска вода", ще се преместиш да живееш в Плевен ли?
We still can find a way
Even cold November rain

Изображение
Аватар
dimitard1
Return of the Champions

Мнениеот Делфин » 07 Фев 2010 12:37

dimitard1 написа:И какво, ако си софиянец и не си доволен от обслужването на "Софийска вода", ще се преместиш да живееш в Плевен ли?

И аз това казвам. То е все едно да кажеш, че Е.ОН не са монополисти в енергоразпределението, понеже има и други две енергоразпределитени дружества. Да, ама ако искам да се прехвърля на ЧЕЗ нямам такава опция.

В комуникациите, единственият истински свободен пазар е този на интернет-доставчиците. Там има достатъчно голям избор, макар че това важи само за големите градове. Ако живееш в малко градче, общо взето изборът ти е между мобилен интернет от М-Тел или Глобул, БТК или някой местен доставчик.

В.
Делфин
Made In Heaven

Мнениеот mobidik » 07 Фев 2010 14:20

dimitard1 написа:И какво, ако си софиянец и не си доволен от обслужването на "Софийска вода", ще се преместиш да живееш в Плевен ли?

Ако не си софиянец, кво те бърка "Софийска вода". Ако беше казал всички общински дружества, осигуряващи услугите водоснабдяване, канализация и пречистване на отпадъчните води на територията на съответните общини щеше да е монопол на национално ниво.
Така пак е, ама само за София и ако чете форума някой от Плевен ще се позачуди къде е тоя монопол. Струва ми се, че този форум е национален, а не софийски
Мисля вие ме разбрахте какво искам да кажа, аз също разбрах вашите аргументи така, че нека приключим обсъждането на това мнение.
Peace

Това за комуникациите не го схванах - освен в интернет, нима няма свободен пазар в кабелните телевизионни оператори, или сателитните такива, или радио предаванията, или безжичните комуникации, или VoIP услигите, или пък производителите на комуникационна апаратура.

Ако живееш в малко градче, общо взето изборът ти е между мобилен интернет от М-Тел или Глобул, БТК или някой местен доставчик.

А ти избор измежду колко доставчика искаш да имаш!?
В София сигурно има над 100 интернет доставчика - ама в определен квартал ти имаш избор от само няколко, не от всички 100.
Аватар
mobidik
A Night At The Opera

Мнениеот Master of Puppets » 29 Юли 2010 07:33

В София никъде не правят свестен дюнер дее*а, пълно безобразие. Човек не може дори да се нахрани като хората...вчера ми изсипаха един тон зеле и домати, а уж отидох на препоръчано място...
Изображение
Аватар
Master of Puppets
Return of the Champions

Мнениеот NoLabel » 30 Юли 2010 18:55

Ми научи се да ядеш зеле и домати, като нормален човек! Възмутително!
Изображение
Аватар
NoLabel
Администратор

Мнениеот Master of Puppets » 04 Авг 2010 13:50

Възмутително е това да оскверняваш така дюнера!
Възмутен съм от теб Никола Борич!

P.S. Яко, операта ти подчертава фамилията че е грешна, ако питат мен ти целия си една грешка, ама айди...
Изображение
Аватар
Master of Puppets
Return of the Champions

Мнениеот NoLabel » 04 Авг 2010 20:05

То хубаво че теб никой за нищо не те пита. Като изключим въпроси като "Абе ти тъп ли си?" разбира се. И стига си флудил! Флудър флудещ такъв!

Аз се възмущавам от факта, че няма климатици там, където искам да ги има.
Изображение
Аватар
NoLabel
Администратор

Предишна

Назад към Лафче!!!